Meer informatie? consumentenservice@zuivelrijck.nl | 0513682867

G1

 

Ondernemer René van der Veen van Zuivelrijck zag een paar jaar geleden kansen in het segment houdbare biologische zuivel. Hij introduceerde als eerste in Nederland biologische koffiemelk in cupjes. “De markt voor fair trade en biologische koffie maakte al jaren een opmars, maar biologische koffiemelk cupjes waren er nog niet. Dat was de start van ons bedrijf. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid met o.a biologische volle melk en bio volle chocolademelk.”

De verpakkingen van Zuivelrijck laten een typisch Nederlands landschap zien, waarin je van bovenaf een kijkje kunt nemen in het fictieve ‘Zuivelrijck’. Je ziet de beroemde zwart bonte koeien grazen in een modernistisch landschap met reigers, eenden, slootjes en een heuse hooimijt. Een paar jaar geleden heeft Zuivelrijck de internationale onderscheiding Pentawards gekregen voor het vernieuwende verpakkingsdesign van het biologische Zuivelrijck.

G14

“Around the cup”

De bio-koffiemelkcupjes met bijpassende bio/fairtrade rietsuikersticks worden inmiddels gebruikt op luchthavens, bij evenementen en in koffiebars en restaurants. “Binnen de horeca zien we dat duurzame producten steeds belangrijker worden. In lijn met de biologische koffiemelkcupjes en rietsuikersticks hebben we als eerste in Nederland ook sticks met biologische honing op de markt gebracht. Honing wordt binnen de horeca vaak gebruikt bij de thee en dan met name bij de muntthee. Met de biologische honing sticks hebben we nu een compleet en uniek bio-assortiment “around the (coffee and tea) cup”, volgens René van der Veen van Zuivelrijck.

G15

Bio-zuivel voor koffie

Naast de producten “around the cup” heeft Zuivelrijck ook producten voor “in the cup”, waaronder bio-koffiemelk in fles en bio houdbare melk in pak. De volle melk wordt door barista’s graag gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van cappuccino. Ieder jaar vind je horecazaken in de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruiken in combinatie met de koffie.

G16

Bio chocolademelk

Ken je de biologische volle chocolademelk al van Zuivelrijck? “In de horeca is smaak erg belangrijk. We wilden een extra lekkere chocolademelk maken. De chocolademelk is romig van smaak en ook is er extra cacao toegevoegd. Je kunt er zowel koud als warm heerlijk van genieten.“

Top