Meer informatie? consumentenservice@zuivelrijck.nl | 0513682867

image001

September 2015.

Voor het eerst zijn er vijf horecazaken doorgedrongen tot de Misset Koffietop100, die de biologische melk van Zuivelrijck gebruikten in combinatie met de koffie.

De Koffietop100

De Koffietop100 wordt jaarlijks georganiseerd door Misset Horeca, het toonaangevende magazine voor de horeca. De horecazaken in Nederland worden bezocht door een vakjury, waarbij de americano (koffie), de espresso en cappuccino uitgebreid worden beoordeeld. Het wordt ieder jaar moeilijker om de koffietop100 te bereiken, want de concurrentie wordt steeds sterker. Iedereen is fanatiek bezig om beter te worden.

De vijf finalisten

De vijf horecazaken die voor de cappuccino de biologische melk van Zuivelrijck melk gebruikten zijn: La Clé (Maastricht), Coffee Central (Leeuwarden), Vinny&Jo (Leeuwarden), Golfbar Mulligan (Heerenveen) en Herberg Jan (Heiloo). René van der Veen van Zuivelrijck vertelt enthousiast: “Alle zaken hebben met elkaar gemeen dat ze al jaren gepassioneerd met koffie bezig zijn en iedereen doet het op z’n eigen manier. Ze kiezen ook bewust voor bepaalde koffiebonen. In dit geval waren het de koffiebonen van Cafés Richard, Peeze, Dutch Beans Earth en Mocca d’Or.”

Hoogste notering

Voor het maken van de cappuccino wordt altijd geadviseerd volle melk te gebruiken. Je hebt hierbij de keuze tussen verse of houdbare melk. Bij alle zaken die voor de cappuccino de houdbare volle melk gebruikten was de hoogste notering voor de Limburgse provinciewinnaar en top10-finalist La Clé met Zuivelrijck melk.

Related posts

Comments are currently closed.

Top